Adventskalender med kaffe


Till en början är det bara bönor på en buske. Det är dock inte vilken buske som helst utan namnet vittnar om världens mest omtyckta varma dryck, kaffebusken! Så småningom så hamnar slutprodukten i kaffekoppar runt om hela jorden. Ursprungligen så trivdes busken i subtropiska Afrika, men har sedan exponerats till flera andra delar av världen. Så klart finns det även ett antal kaffekalendrar till advent 2020. Ofta så innehåller kalendrarna en mix av kaffe i diverse olika rostningar, styrkor och smaker.

Är du sugen på att börja varje dag med en kopp rykande hett kaffe? Då är kaffekalendern valet för dig!

Kalendrar som piggar upp


Grower’s Cup Kaffekalender

Kaffekalender - Adventskalender med handrostat kaffe
Handrostat kaffe
Smarta förpackning så du kan brygga kaffet direkt i påsen. Glödhet nyhet av 2020 års kaffekalendrar. Perfekt överraskning till den vuxna som mer än gärna tar en kopp gott kaffe.
Till adventkalendern (Coolstuff)

Kahls kaffekalender

Kahls kaffekalender 2020
Res genom kaffets historia
24 påsar med 30 gram nymalet kaffe i var och en. Räcker till två koppar per dag och denna kaffekalender är alltså utmärkt att dela med sin vän eller partner. Eller till ännu fler då varje påse ger ungefär 1/2 liter färdigbryggt kaffe.
Till adventkalendern (Bluebox)

Kaffekalendern 2020

Kaffekalendern 2020
Lizette Andersson & Sofie Thunman
Totalt över 500 gram bryggmalet kaffe fördelade på 24 paket. Ett klassiskt val av kaffekalender som dessutom räcker till hela 3 koppar kaffe, per dag. Ja beroende på hur ni varierar styrkan såklart.
Till adventkalendern (Designtorget)

Kaffekapslar

Kaffekalender med kaffekapslar 2020
Estate kaffekalender
24 kapslar i 12 olika smaker. Passar utmärkt till er Nespresso-maskin och kommer bli en bra kalender till den som gillar kaffekapslar.
Till adventkalendern (Coolstuff)

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin

Sprid gärna adventskalendern.se och skapa bättre julkänsla på sociala medier. Många tack!

Avnjut kaffe tillsammans med dessa …


Doftljus

Yankee Candle
Årets kanske bästa kalender för att maximera myset. Perfekt till en kopp kaffe!
Till adventkalendern

Vuxenleksaker

Orion
Ta vara på energin från kaffet och öppna en lucka på er erotiska adventskalender.
Till adventkalendern

Lakrits

24 boxar
Lakrits från Haupt Lakrits kommer garanterat falla lakritsälskaren precis i smaken.
Till adventkalendern

Chilipraliner

Chili Klaus
En pralin till kaffet tro? De här har inriktad sig på chili och kungen själv har valt ut smakerna, Chili Klaus!
Till adventkalendern

Kaffets effekt på kroppen


Får många räcker det med blotta lukten av kaffe för att bli lite extra pigg. Faktum är att det faktiskt räcker enligt en studie. Forskarna kom då fram till att kaffearomen kunde ändra aktiviteten av somliga gener. Tillsammans med koffeinet så ger det en energikick. Om vi skulle gissa så är det också kaffe som fler svenskar är beroende av. Eller vad skulle du tro? På tal om Koffein så påstås det ju att det finns koffeinfritt kaffe. Även där har forskare kommit fram till att det i princip är omöjligt med helt fritt från koffein. Cirka 5 koppar av det koffeinfria ger samma nivå koffein som en vanligt kaffekopp.

Det är stor chans att bönorna i kaffekalendern kommer från Brasilien. De är störst och ungefär 40 procent av världens kaffe kommer från Brasilien. Drycken omsätter inte dåligt med pengar. Efter oljan så är det kaffe som handlas med allra mest i hela världen!

Kaffeguiden.se är en bra sida där ännu mer information finns för er som önskar.

Adventspresent till kaffeälskare


Att ge bort adventskalendrar till nära och kära är en tradition likt att ge varandra julklappar på julafton. Att satsa på att ge bort en kaffekalender till person som älskar kaffe kommer träffa helt rätt, och samtidigt vara en rejäl överraskning. De senaste åren har utbudet på de mer speciella adventskalendrarna, som kaffe, ökat. Vi kan säga att Sverige upplever en “kalender-boom” just nu. Chansen att han eller hon har fått en kaffekalender förut är därmed inte så hög.

Kaffekalendern från Lizette Andersson & Sofie Thunman bjuder på 21 gram kaffe, som räcker till 3 koppar. Ge till mamma och pappa, mormor och morfar eller paret som är befäst vid drycken.

Vill du rekommendera sidan så även dina vänner på sociala medier hittar kalendrarna? Det uppskattar vi utifall!