Adventskalender med kaffe


Till en början är det bara bönor på en buske. Det är dock inte vilken buske som helst utan namnet vittnar om världens mest omtyckta varma dryck, kaffebusken! Så småningom så hamnar slutprodukten i kaffekoppar runt om hela jorden. Ursprungligen så trivdes busken i subtropiska Afrika, men har sedan exponerats till flera andra delar av världen. Så klart finns det även ett antal kaffekalendrar till advent 2019. Ofta så innehåller kalendrarna en mix av kaffe i diverse olika rostningar, styrkor och smaker.

Är du sugen på att börja varje dag med en kopp rykande hett kaffe? Då är kaffekalendern valet för dig!

Kalendrar som piggar upp


Kaffekapslar

Estate Coffee
24 olika innehåll i lika många kaffekapslar. Är det kapselmaskin som föredras så är den är välsmakande kalendern något för er. Alla sorter står på baksidan så ett tips är att inte kolla på den för dagliga överraskningar.
Till adventkalendern (Bluebox)

3 koppar per dag

Lizette Andersson & Sofie Thunman
Totalt över 500 gram bryggmalet kaffe fördelade på 24 paket. Ett klassiskt val av kaffekalender som dessutom räcker till hela 3 koppar kaffe, per dag. Ja beroende på hur ni varierar styrkan såklart.
Till adventkalendern (Designtorget)
Till adventkalendern (Room99)

Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin

Fler adventskalendrar till folket! Dela gärna sidan med förkärlek till dina vänner.

Avnjut kaffe tillsammans med dessa …


Lakrits

Lakrids
Johan Bülow kan ses som lakritsen motsvarighet till Picasso och konstverk. En kalender för finsmakaren!
Till adventkalendern

Vuxenleksaker

Amorelie
Ta vara på energin från kaffet och öppna en lucka på er erotiska adventskalender.
Till adventkalendern

Doftljus

24 småljus
Sprider en doft som kommer göra att alla sinnen mår som bäst. Från kanske världens bästa producent av doftljus!? Yankee Candle.
Till adventkalendern

Chilipraliner

Chili Klaus
En pralin till kaffet tro? De här har inriktad sig på chili och kungen själv har valt ut smakerna, Chili Klaus!
Till adventkalendern

Kaffets effekt på kroppen


Får många räcker det med blotta lukten av kaffe för att bli lite extra pigg. Faktum är att det faktiskt räcker enligt en studie. Forskarna kom då fram till att kaffearomen kunde ändra aktiviteten av somliga gener. Tillsammans med koffeinet så ger det en energikick. Om vi skulle gissa så är det också kaffe som fler svenskar är beroende av. Eller vad skulle du tro? På tal om Koffein så påstås det ju att det finns koffeinfritt kaffe. Även där har forskare kommit fram till att det i princip är omöjligt med helt fritt från koffein. Cirka 5 koppar av det koffeinfria ger samma nivå koffein som en vanligt kaffekopp.

Det är stor chans att bönorna i kaffekalendern kommer från Brasilien. De är störst och ungefär 40 procent av världens kaffe kommer från Brasilien. Drycken omsätter inte dåligt med pengar. Efter oljan så är det kaffe som handlas med allra mest i hela världen!

Kaffeguiden.se är en bra sida där ännu mer information finns för er som önskar.

Adventspresent till kaffeälskare


Att ge bort adventskalendrar till nära och kära är en tradition likt att ge varandra julklappar på julafton. Att satsa på att ge bort en kaffekalender till person som älskar kaffe kommer träffa helt rätt, och samtidigt vara en rejäl överraskning. De senaste åren har utbudet på de mer speciella adventskalendrarna, som kaffe, ökat. Vi kan säga att Sverige upplever en “kalender-boom” just nu. Chansen att han eller hon har fått en kaffekalender förut är därmed inte så hög.

Kaffekalendern från Lizette Andersson & Sofie Thunman bjuder på 21 gram kaffe, som räcker till 3 koppar. Ge till mamma och pappa, mormor och morfar eller paret som är befäst vid drycken.

Vill du rekommendera sidan så även dina vänner på sociala medier hittar kalendrarna? Det uppskattar vi utifall!