Ölkalender


Det vankas advent och när det kommer till egengjorda sådana så ligger en ölkalender högt upp. Att öppna luckan på adventskalendern och bli överraskad med en gammal favoritöl, eller en spännande nyhet, ger helt klart en krydda i advent. Hur går man tillväga för att göra en kalender med öl då? Själva omslaget är smidigast att köpa online. Sedan är det bara att bege sig mot vårt kära Systembolag och plocka ihop 24 stycken öl. Ja cider eller annan dryck går givetvis också bra att fylla ölkalendern med, även fast den inte blir renodlad med öl. Allt bestäms givetvis av tycke och smak.

Bra grund att fylla med öl


Gör din egen ölkalender

24 stycken 50 cl flaskor
Den absolut juligaste kartong vi hittat för att fylla med öl. Visst kan 99 kronor för lite kartong kännas dyrt men för pengarna får ni en oerhört bra känsla under hela advent. En ölkalender som stolt kan stå framme!
Till adventkalendern

Tips på ölsorter


Som bekant handlar det om 24 stycken dagar och därmed också 24 stycken öl. Är det en eller ett par sorter som älskas mer än andra? Då kan det vara idé att använda den ölsorten i flera luckor av ölkalendern. Går ni på 24 olika öl så underlättar det att ha någon sorts plan. Delar vi med fyra så har vi 6 stycken ”områden”. Ett av områdena kan vara lager. Ett annat julöl. Och ett tredje lokala öl. Ja ni hänger med på konceptet.

En rekommendation är att våga prova sådant som aldrig provats förut. Oavsett om det handlar om chokladkalender, tekalender eller godiskalender så är en av de medföljande effekterna att många nya smaker kommer upplevas under advent. Vem vet kanske just er ölkalender 2019 kommer göra så smaklökarna får sig en ny favoritöl.

Dela kalender för smakens skull


Att dricka öl gör vi av en mängd olika orsaker. På krogen är det en blandning mellan berusning och sällskapsdryck. Hemma en tisdagskväll är det många som gärna tar en god öl för smakens skull. Är ni ett par och har som mål att utforska diverse ny sorter från er ölkalender? Att satsa på 50 cl flaskor och dela ger en liten ”tease” och för den som gillar finns det alltid mer på Systembolaget.

Hoppas sidan gav några goda råd hur en ölkalender kan byggas upp och njutas av. Dela gärna tipsen med dina vänner som kan vara sugen på en sådan här sorts dryckeskalender.