Ölkalender


Är du ute efter bästa ölkalender att göra själv? Då har du kommit rätt eftersom vi ger tips på alla nätets öl adventskalendrar att fylla själv!

Det vankas advent och när det kommer till egengjorda sådana så ligger en ölkalender högt upp. Att öppna luckan på adventskalendern och bli överraskad med en gammal favoritöl, eller en spännande nyhet, ger helt klart en krydda i advent. Hur går man tillväga för att göra en adventskalender med öl då? Själva omslaget är smidigast att köpa online. Sedan är det bara att bege sig mot vårt kära Systembolag och plocka ihop 24 stycken öl. Ja cider eller annan dryck går givetvis också bra att fylla ölkalendern med, även fast den inte blir renodlad med öl. Allt bestäms givetvis av tycke och smak.

Sidan guidar till vart de bästa ölkalendrarna finns att skaffa till advent 2023.

Öl adventskalender - Ölkalender 2023

Bästa öl adventskalender - Dessa gäller 24 april 2024


Gör en egen ölkalender 2023

Ölkalender 2023
24 stycken 50 cl flaskor
Den absolut juligaste kartong vi hittat för att fylla med öl. Visst kan 179 kronor för lite kartong kännas dyrt men för pengarna får ni en oerhört bra känsla under hela advent. En ölkalender som stolt kan stå framme!
Till öl-adventskalendern

Öl adventskalender

God jul öl-adventskalender 2021
Lekfull juldesign
Här får ni plats med 24 flaskor eller burkar på 33 cl. Gjord i wellpapp och med en skämtsam design som givetvis går i julens färger.
Till öl-adventskalendern

Tomte & Ren ölkalender

Tomte och ren - Ölkalender 2021
För dig som gillar grönt
Konceptet och måtten är exakt lika som föregående. Det som skiljer öl-adventskalendrarna åt är design. Vilken adventskalender föredrar du att fylla upp med öl?
Till öl-adventskalendern

Frågor & svar - Allt om ölkalender 2023

I en värld där många saker kan kännas förutsägbara, är det vår mission på Adventskalendern att göra adventstiden till en månad fylld av spänning och överraskningar. Och vad kan vara mer spännande än att kombinera den gamla traditionen av en adventskalender med nöjet att njuta av öl? Därför är det så viktigt för oss att vara den ledande sajten när det kommer till tips på öl adventskalendrar. Vi vill inte bara erbjuda dig en kartong att fylla, vi vill ge dig en fulländad upplevelse som varar i 24 dagar. Vi har gjort det till vår uppgift att noggrant utforska och sammanställa de bästa tipsen, tricksen och idéerna för att göra din ölkalender 2023 till något alldeles extra. Så, oavsett om du är en ölälskare eller bara letar efter en unik presentidé, har vi allt du behöver för att skapa den perfekta öladventskalendern. Välkommen till en värld av smaker, överraskningar och äkta julefröjd!

Hur garanterar ölkalenderns material en säker förvaring för dina ölflaskor?

 • Det är ingen hemlighet att förvaring är nyckeln när du skapar din egen öl adventskalender. Materialet för de flesta ölkalendrar 2023 är noggrant valt för att inte bara vara robust, utan också miljövänligt. Det tjocka, återvinningsbara pappmaterialet garanterar att dina ölflaskor sitter säkert och skyddas från yttre skador. Varje fack är också designat för att hålla flaskorna stadigt på plats, minskande risken för att de ska tippar över eller kolliderar med varandra. Det här är ett toppen tips för alla som vill "gör själv" och skapa den "bästa ölkalendern" till advent 2023.

Vad ska du tänka på när du väljer ölflaskor för att fylla din öl adventskalender?

 • När det kommer till att välja ölflaskor för din gör-själv julkalender är det inte bara smaken som räknas. Du bör också tänka på flaskans storlek och form. Flera ölkalender 2023 är designad för att rymma en rad olika flaskstorlekar, vilket ger dig friheten att inkludera dina favoritölsorter. Men kom ihåg att alltför stora eller ovanligt formade flaskor kanske inte passar perfekt. Tips: Mät facken i din adventskalender innan du handlar.

Kan man återanvända denna typ av ölkalender och hur går det till i så fall?

 • Om hållbarhet är viktigt för dig kommer du att älska att en gör-själv ölkalender kan återanvändas! Efter julen 2023, rengör helt enkelt facken och förvara kalendern på en torr plats tills nästa år. Detta är ett fantastiskt tips för dem som ser fram emot fler år av öladventskalendrar.

Hur är ölkalendern designad för att uppmuntra en upplevelse och inte bara förvaring?

 • Gör-själv ölkalender 2023 är inte bara en förvaringslösning, den är också en upplevelse. Designelementen, som färgval och grafiska detaljer, är utvalda för att öka spänningen varje dag när du öppnar en ny lucka. Varje fack är som en liten scen, vilket gör varje dag i advent till en minnesvärd händelse.

Finns det några kreativa idéer eller tips för att göra ölkalendern mer personlig eller tematisk?

 • Om du vill ta din gör-själv ölkalender till nästa nivå, varför inte göra den tematisk? Du kan välja ölsorter baserade på ett visst tema, som internationella bryggerier eller endast lageröl. För den kreativa, överväg att lägga till handgjorda etiketter eller andra personliga detaljer. Detta gör din julkalender 2023 till en helt unik och personlig upplevelse.

Tre kalendrar som passar till öl


Tips på ölsorter - Att fylla i ölkalendern


Som bekant handlar det om 24 stycken dagar och därmed också 24 stycken öl. Är det en eller ett par sorter som älskas mer än andra? Då kan det vara idé att använda den ölsorten i flera luckor av ölkalendern. Går ni på 24 olika öl så underlättar det att ha någon sorts plan. Delar vi med fyra så har vi 6 stycken ”områden”. Ett av områdena kan vara lager. Ett annat julöl. Och ett tredje lokala öl. Ja ni hänger med på konceptet.

En rekommendation är att våga prova sådant som aldrig provats förut. Oavsett om det handlar om chokladkalender, tekalender eller godiskalender så är en av de medföljande effekterna att många nya smaker kommer upplevas under advent. Vem vet kanske just er ölkalender 2023 kommer göra så smaklökarna får sig en ny favoritöl.

Dela ölkalender - För smakens skull


Att dricka öl gör vi av en mängd olika orsaker. På krogen är det en blandning mellan berusning och sällskapsdryck. Hemma en tisdagskväll är det många som gärna tar en god öl för smakens skull. Är ni ett par och har som mål att utforska diverse ny sorter från er ölkalender? Att satsa på 50 cl flaskor och dela ger en liten ”tease” och för den som gillar finns det alltid mer på Systembolaget.

Hoppas sidan gav några goda råd hur en ölkalender kan byggas upp och njutas av. Dela gärna tipsen med dina vänner som kan vara sugen på en sådan här sorts dryckeskalender.

Jämför öl julkalender & adventskalender


För att hitta din bästa ölkalender 2023 så gäller det att jämföra. Både kartongen och innehållet kan variera en hel del i pris. Att fylla sin öl julkalender med speciella ölsorter från små bryggerier kommer bli betydligt dyrare än de klassiska ölen som kostar strax över tian.

Innan byggandet av ölkalender börjar så fundera hur mycket den totala kostnaden för den färdiga adventskalendern med öl ska hamna på. Välj sedan ölkalender-kartong och vad den fylls med efter budgeten.

 • Skaffa billig öl-adventskalender 2023

  Genom att kolla in samtliga butiker vi tipsar om så ökar chanserna att hitta en billig mall för att göra sin egen öl adventskalender.

 • Kombinera dryckerna med omsorg

  Tänk utanför boxen och även om öl är själva grunden så går det givetvis utmärkt att även sticka in några cider eller andra drycker på systembolaget i kalendern.

 • Tidiga julklappar till ölälskare

  Ölkalender kommer garanterat uppskattas väldigt mycket och ses som en tidig julklapp. Att få möjligheten att avnjuta en iskall bira varje kväll är absolut inte alls tokigt!

Öppna på morgonen - Drick öl på kvällen


En liten nackdel med ölkalender är att den är så stor. Det innebär att det är mycket svårt att förvara sin adventskalender som är proppfylld med öl i kylskåpet! Därför är det smart att börja dagen med att öppna dagens öl-lucka i julkalendern. Ställ sedan in flaskan i kylskåpet så den är redo att avnjutas framåt kvällen. Att få syn på dagens öl kommer även fresta smaklökarna hela dagen lång och längtan efter att få smaka kommer bli allt större ju längre tiden går.

Så nu återstår endast en fråga: Vilken ölkalender kommer ni kombinera ihop till denna advent?

Ölkalender - Bra val till ölfantaster


Att få adventskalender inom det område som bäst passar ens smaklökar kommer alltid resultera i succé. Står öl högst upp på dryckslistan så kommer kommer en egen ölkalender vara bästa adventskalender 2023! Likt vi varit inne på så är kalendrar ett sätt att utforska nya smaker. Sådana smaker som förmodligen aldrig annars skulle ha upptäcks. Gör egen ölkalender av en mix av gamla favoriter och nya outforskade ölsorter.

Ölkalender står ofta högst upp på önskelistan av adventskalendrar hos män. För att upptäcka ännu fler kalendrar som är populära hos mannen så kolla in sidan där vi guidar till 2023 bästa adventskalender till män.

Tänk på att du även kan göra en kombinerad öl- och ciderkalender. Ja annan dryck också för den delen. Att smyga in några andra drycker som vanligtvis inte dricks kommer säkert bli ett uppskattat inslag i 2023 års ölkalender!