Chokladkalender


Den mest klassiska adventskalendern måste vara den gamla goding med choklad. Vi är många som hoppade ur sängen varje morgon, bara för att få riva upp dagens lucka och svulla in sig chokladbiten som gömde sig där bakom. Bara grejen att få äta godis varje dag var en lyx som sällan skulle glömmas! Advent var, tag vare chokladkalendern, en tid som hölls varmt om hjärtat.

Ljus eller mörk choklad är en smaksak, och vill ni lyxa till det rejält så finns det högst exklusiva adventskalendrar med chokladpraliner. Något som passar till både gammal som ung. För visst gillar ni choklad? Se våra tips nedanför och välj den som får det att vattnas i munnen som mest!

Choklad av diverse sorter


Ljus chokladkalender

Chokladfabriken
Här bjuds vi på ekologisk mjölkchoklad som har en halt av kakao på 42% för att vara exakt. Kakaobönorna kommer från odlingen Hacienda Elvesia i Dominikanska republiken men chokladen är tillverkad i Stockholm. Vart förstaval av chokladkalender 2019!
Till adventkalendern

Simply Chocolate

Play
En lite dyrare sorts chokladkalender. För priset räknar vi dock med några riktigt lyxiga luckor hela långa advent.
Till adventkalendern

Delicato

Delicato kalendern 2019
Ja kanske inte helt renodlad med choklad men i vilket fall mycket choklad. Omtyckt av så många och här bjuds det på klassiska bitar i form av chokladboll, dammsugare och så vidare.
Till adventkalendern

Marabou

Mjölkchoklad
När jag tänker på mjölkchoklad så är en direkt synonym Marabou. Här är adventskalendern som kostar 29 kronor och bjuder på så mycket goda bitar.
Till adventkalendern

Chokladkalender från Lindt

Lindor chokladmästare
I år kommer inte mindre än sex olika kalendrar från Lindt. Från 99 kronor upp till 249 kronor gör att de flesta har råd med chokladkalendern från oerhört populära Lindt. Skaffa de ni önskar idag innan de säljer slut online.
Till adventkalendern

KAOKA ekologisk

Fyra chokladkakor
En kalender som bjuder på ett udda upplägg för er som inte vill småäta choklad varje dag. Varje söndag kanske räcker? Då har ni en chokladkaka på 100 gram att smaska på!
Till adventkalendern

Valrhona

Adventskalender med praliner
Sedan 1922 har Volrhona Chocolatier producerad choklad i yttersta världsklass. Nu är deras adventskalender här med 24 vackra chokladpraliner. Ett val till finsmakaren!
Till adventkalendern

Chocolate Grön

Simply Chocolate
Vissa dagar så får ni öppna 2 luckor. Bara en sån sak motiverar ett köp va? Totalt 30 stycken chokladbars med diverse olika mixar.
Till adventkalendern

Kakaohalt 70%

120 gram njutning
Finaste choklad från chokladfabriken i Stockholm. En klassisk kalender för dig som gillar mörk choklad var dag i advent. 150 kronor styck. Kanske du ger bort en till kollegorna också?
Till adventkalendern

Monty Bojangles

Winter Wonderland
Chokladtryfflar från Mony Bojangles som inte kommer göra någon chokladfantast besviken. Intressanta smaker som Cookie Moonb och Popcorn Carousel fårn det att vattnas i munnen.
Till adventkalendern

Thorntons

229 kronor styck
Många har vi Thorntons som ett märke som symboliseras med god kvalité. Deras chokladbitar i den här adventskalendern ser fantastisk goda ut.
Till adventkalendern

Praliner

Michel Cluizel
Visst ser bitarna på bilden väldigt aptitretande ut? Med tanke på priset så förväntar vi oss att dom smakar därefter också.
Till adventkalendern

Choklad-Kola

Pärlans
Får vi använda uttrycket OMG? Mjuk kola med överdrag av finaste choklad! Snacka om att det vattnas i munnen och har ni cirka 400 kronor över så snabba er klicka i en av dessa om de fortfarande finns kvar hos butiken som säljer.
Till adventkalendern

Amma julkalender

Ekologisk och vegansk choklad
En väldesignad kalender av Luiza Olivetto som innehåller finaste choklad från Brasilien.
Till adventkalendern

Juleträ

En av de billigaste chokladkalendrarna
Här finns julkulor, fast i choklad då¨. Bör med andra ord inte hängas i närheten av levande ljus. Med sina 99 kronor blir det en av de billigare valen av adventskalender med choklad.
Till adventkalendern

Simply Guld

Chokladkalender för 2
Hela 690 gram gör att den här chokladkalendern är perfekt att dela på två. Ja det är klart önskar du mycket choklad varje dag så tar du kalendern själv såklart.
Till adventkalendern

Café Tasse chokladkalender

Ljus, mörk och vit choklad
24 dagar innan julafton börjar nerräkning för denna adventskalender, och alla andra. För 199 kronor så kan just exemplaret från Café Tasse bli er, om den nu ännu finns kvar.
Till adventkalendern

Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin

Fler adventskalendrar till folket! Dela gärna sidan med förkärlek till dina vänner.

Till chokladen kanske det passar med …


Tekalender

te med hög kvalité
Kalendern som bör finnas hos alla som älskar te. En chokladbit tillsammans med en kopp rykande te tro?
Till adventkalendern

Vuxenleksaker

Wild christmas
Choklad ger energi och varför inte nyttja den med att öppna ännu mer energigivande luckor. OBS: Endast för 18 plus!
Till adventkalendern

Doftljus

Yenkee Candle
Säg den som inte gillar doftljus? Speciellt de från Yankee Candle är extra populära. Fin kalender till dig själv eller att ge bort.
Till adventkalendern

Chilipraliner

Chili Klaus
Het, hetare och hetast. Klaus har äntligen kommit med en egen kalender! Ni som gillar chili bör skynda att skaffa ett exemplar.
Till adventkalendern

Om choklad


Spannet som kan använda ordet choklad är stort och ger utrymme för varierande kvalité och smaksättning. Choklad har använts i 2 500 år och är ett samlingsnamn för livsmedel som baseras på kakaobönan. Bönorna växer på ett träd som heter Theobroma och dess mening är oerhört smickrande: Gudens mat!

Produktionen är enorm och det sägs att omkring 40-50 miljoner människor över hela världen är direkt beroende av kakao för att klara sin försörjning. Man kan lätt tro att advent är en högtid när det kommer till försäljningen av choklad i och med alla kalendrar. Det är också mycket möjligt men en dag som sticker ut är alla hjärtans dag. Den dagen säljs runt 36 miljoner lådor hjärtformad choklad!

En man vid namn James Baker från USA startade landets första chokladföretag år 1765. Då tillverkning till stor del sker i länder med knappa resurser så har “fair trade” choklad blivit efterfrågat av en allt större del av konsumenterna. Märkningen innebär att bönder och arbetare betalas ett rättvist pris för deras produkt utan att utnyttjas.

Ekologisk choklad är populärt att fylla adventskalendrarna med. Kort och gott innebär det att kakaon har odlas utan syntetiska bekämpningsmedel eller genetiska modifieringar.

Fermentering, som innebär att råvaran jäser i en kontroller process, är ett viktigt steg i omvandling av kakaobönor till choklad.

Bjud kollegorna


Vem får dagens bit i chokladkalendern tro? Att avgöra det så kan små tävlingar eller dylikt hållas mellan kollegorna på jobbet eller klasskamraterna i skolan. Goda praliner är det få chokladälskare som säger nej till så överraska de personer du vet gillar choklad med en adventskalender.

Var informationen och tipsen om chokladkalendrar bra? Vi skulle bli väldigt glada om du har lust att dela sidan med dina vänner på Facebook, Twitter, Google + eller mejl. Må advent smaka toppen!